werk in atelier

De cursus is doorlopend en op ieder moment instapbaar.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 4 personen. Hierdoor wordt persoonlijke begeleiding mogelijk. Voor iedere cursist wordt een plan van aanpak bedacht, afhankelijk van de achtergrondkennis

Driedimensionaal/ruimtelijk denken – en vormgeven is vaak lastig voor een beginnende beeldhouwer. Steen is immers een materiaal dat niet ‘zomaar’ is aan te pakken. Door middel van fotomateriaal, kunstboeken en meerdere kleischetsen leer je om in de juiste verhoudingen te werken, lijnen op elkaar aan te laten sluiten en pas als je begrijpt hoe het beeld in elkaar steekt, begin je aan de steen zelf.  Hierbij is de techniek van het steenhakken heel belangrijk. Met een verkeerde techniek kan je immers blessures krijgen, of is de slag niet effectief genoeg.

Stap voor stap leer je hoe je met het beeld-in-wording moet omgaan. Je leert om beslissingen te nemen, hoe de steen in elkaar steekt, waar je op moet letten en je leert om te relativeren.

Bij de gevorderde cursist is het interessant om te zien dat na ieder voltooid beeld de lat weer hoger wordt gelegd bij het kiezen van een volgend onderwerp. Hebben zij bij een voorgaand beeld bepaalde obstakels vermeden, dan zie je ineens dat zij het bij een volgend project toch gaan proberen. Op deze manier wordt de cursist iedere keer weer uitgedaagd en geeft het voltooien van een beeld met een hogere moeilijkheidsgraad een immense voldoening.

Geïnteresseerd?
Stuur een berichtje naar karina.tan@ziggo.nl of neem contact op via 0624 56745

Beeldhouwen is verslavend!

werk in uitvoering (3)